Кадър от „Богът на касапницата”
Кадър от „Богът на касапницата” / netinfo
Интересна програма предлага и днес поредният ден на театралният фестивал „Варненско лято” (1 – 11 юни).

От 19,00 часа на основна сцена в Драматичния театър ще се играе „Богът на касапницата”. В спектакъла  на Народен театър „Иван Вазов“ с режисьор Антон Угринов ще видим Александра Василева, Владимир Карамазов, Радена Вълканова и Юлиан Вергов. „Богът на касапницата”може да се похвали с три номинации „Аскеер“ 2017 - за водеща женска роля (Александра Василева, Радена Вълканова), за водеща мъжка роля (Владимир Карамазов) и за най-добро представление. 

Билетите са на цени от 12 до 20 лева.

На сцена „Филиал” в 19,00 часа започва „Дневникът на един луд” - виртуозен моноспектакъл с режисьор носителя на Европейската театрална награда „Нови театрални реалности“ 2016 Виктор Бодо. Под кожата на чиновника Попришчин, който постепенно загубва разсъдък, навлиза Тамаш Керестеш. Не за първи път той има водеща роля в представление на един от най-ярките режисьори на съвременния унгарски театър .

Дневникът на един луд
„Дневникът на един луд” netinfo

Цените на билетите са от 10 до 15 лева.

Интерес в програмата предизвиква „Songs from my shows” - концерт-пърформанс на Иво Димчев. Ще се играе от 17,30 часа в Кукления театър.
“Songs from my Shows” е неподражаем концерт-пърформанс, в който Иво Димчев събира над 15 песни от различни свои спектакли и ги представя като самостоятелни и независими музикални творби в характерния за него стил, в който всичко е възможно.

Songs from my Shows
“Songs from my Shows” netinfo

Цените на билетите са 12 и 15 лева. 

В Градската художествена галерия „Борис Георгиев” в 21,15 започва „Софтмашина: Рианто & Сурджит”. Чой Ка Фаи от Сингапур създава „Софтмашина“ като експедиция из историята, настоящето и визиите за бъдеще на танца в Азия. Част от проекта е серия от документални танцови представления – сценични портрети на хореографи от различни азиатски култури.

Спектакълът е на английски и индонезийски език, със субтитри на български. Билетите за него са с цени от 8 и 10 лева.