Иван Гешев награди варненски прокурор и следовател
Иван Гешев награди варненски прокурор и следовател
Наградени са още окръжният прокурор на Шумен и следователите от Националната следствена служба

Главният прокурор Иван Гешев награди прокурора от Районна прокуратура-Варна Нора Славова и следователя от Следствения отдел на Окръжна прокуратура-Варна Евгения Дъбнишка-Вълчева. Те са отличени  за работата им по случай, в който адвокат от Варна с цел да набави за себе си имотна облага е поддържал в заблуждение 12 лица, като е причинена вреда в особено големи размери – 505 623 лв. В резултат на събраните доказателства обвиняемото лице е получило ефективна присъда от 7 години лишаване от свобода и конфискуване на половината от имуществото му. Уважени са и гражданските искове на пострадалите в пълен размер.

Главният прокурор Иван Гешев награди окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и следователите от Националната следствена служба Мариан Маринов и Валери Ставрев за отлична работа и образцово изпълнение на служебните им задължения  при разследване на катастрофата в с. Хитрино от края на 2016 г.

В резултат на проведеното разследване и събраните доказателства бяха постигнати ефективни осъдителни присъди за двете предадени на съд лица – локомотивните машинистисъответно от 15 и 10 години лишаване от свобода и отнемане на правото да упражняват професията си за период от 17 и 12 години.