/ Дарик Варна
Пъзели, който предизвикват ума, са сред най-интересните предложения на започналия преди дни фестивал за ръчно изработени изделия „Сръчко“. На него се представят над 50 майстори от България и чужбина, а щандът с IQ пъзелите  е сред най-посещаваните.

Продуктът е нов за България и Европа като цяло. Идеята е да развива въображението и логическото мислене, обясни представителят на продукта за България Мартин Лозанов. разкри, че IQ пъзелите са измислени и произведени от негов приятел от Молдова.  

Мозъчният фитнес е подходящ както за възрастни, така и за деца на възраст 6-7 години. Има разнообразие от фигури, като сложността се определя от броя на частите. На щанда всеки може безплатно да опита да нареди някои от пъзелите. 

IQ пъзели  сред хитовете на фестивала Сръчко
Дарик Варна

Обикновено първите 5-10 минути минават в мислене над пъзела, като за успешното нареждане не е от значение дали си ракетен инженер или обикновен ученик. Заниманието не дава отрицателен ефект, а неуспехът в първите минути дори мотивира още повече. Случвало се е десетки пъти, сподели Лозанов.
 
Един пъзел се продава за 10 лева. Преференциална цена има закупуването на 3 или 5 пъзела, а комплект от 11 се предлага за 65 лева. 

На арт фестивала за ръчно изработени изделия „Сръчко“ варненци и гости на града могат да се докоснат до ръчно изработени бижута, изделия от мед, тъкани изделия, ръчно изработени коледни лампи, декупаж, картини, плетива, картички и много други радости за окото. Интерес предизвикват и коледните магнити с вълнени плетива. 

IQ пъзели  сред хитовете на фестивала Сръчко
Дарик Варна

За най-малките гости има Дядо Коледа, с когото малчуганите могат да си правят снимки и от когото ще могат да получават подаръци, които предварително техните родители са му ги приготвили. Услугата е безплатна, като целта е да се зарадват децата на Варна, обясни организаторът на фестивала Нина Урумова.

Коледният "Сръчко“ ще бъде отворен до 27 декември всеки ден от 10.00 до 19.00 часа. Разположен е във фоайето на Фестивалния и конгресен център, като входът е безплатен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК