“ГЛАС” залага на познати имена за местните избори
“ГЛАС” залага на познати имена за местните избори / netinfo
Инж. Пламен Андреев бе избран за председател на „Гражданско движение ГЛАС”. Според устава на движението мандатът му ще е за 3 години, стана ясно на днешното учредително събрание на партията. Заместници на Андреев ще са Красимир Узунов, Георги Папуров и Кристалина Ставрева, а говорител - Симеон Славов.

Определени бяха и останалите ръководни органи на партията. В политическия съвет влизат 93-ма души. Изпълнителното бюро се състои от 17 членове на движението. Има и тричленен контролен съвет. Негов председател ще е Тони Икономов.

Целта ни е не да преразпределяме общинските блага, а да се преборим с корупцията, бюрокрацията, бездействието и други негативни показатели на местната власт” , посочи новоизбраният председател Пламен Андреев.

На местните избори ще заложим на познати във Варна имена с добро реноме. Няма да има парашутисти или случайни хора, заявиха още от ръководството на новоучредената партия.

Предстои набиране на членски състав от минимум 5 000 души и регистрация на партията в Софийски градски съд.

Членовете на “Гражданско движение ГЛАС” в момента са 750. Интерес към партията проявяват и симпатизанти от Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Благоевград, разкриха още от ръководството на младата партия.