Гардовете на Час пик и Тра-ла-ла не са участвали в съботните мелета
Гардовете на Час пик и Тра-ла-ла не са участвали в съботните мелета / netinfo
Охраната на дискотеките "Час пик" и "Тра-ла-ла" не е участвала в побоите над клиенти на заведенията в ранните часове на съботния ден, заявиха от управата на двете варненски дискотеки.

От там обясниха, че битите клиенти са се държали арогантно, което накарало гардовете учтиво да ги помолят да напуснат, придружавайки ги до изхода на заведенията.

Охраната на "Тра-ла-ла" е изгонила съпруга на Мария Званова от рекламния отдел на М SAT Варна, защото той си позволил да троши бутилки и чаши в дискотеката.

Между двама приятели от компанията на сина на Неделчо Михайлов, които разпускали същата нощ в "Час пик", е възникнал конфликт, който е прераснал в бой. Това е накарало охраната на дискотеката да изведе двамата младежи, обясниха от управата на "Час пик".

В мелетата, които са се разиграли отвън, не са участвали гардове на фирмата "МИ 2", която е ангажирана с охраната на "Час пик" и "Тра-ла-ла". "Ние гарантираме сигурността на нашите клиенти само в заведенията", заяви пред Дарик Ива Парушева от управата на двете дискотеки подчерта, че охраната няма право да се меси в конфликти извън увеселителните заведения.

В отговор пресаташето на ОДП - Варна -Калинка Пенчева, коментира, че това изказване е първосигнално и че е направено от човек , който в никакъв случай не е говорил от името на корпорацията, около която гравитират управителите на двете заведения. "По всички юридически и човешки закони охраната е длъжна да реагира, а не да наблюдава безучастно отстрани", заяви Пенчева.