/ Община Варна
Електронната система за прием в общинските детски градини на територията на община Варна започва в 10:00 часа на 1 юни - понеделник.

Удостоверенията за завършено предучилищно образование се предоставят онлайн

Крайната дата за онлайн подаване на заявленията е 23:59 часа на 15 юни, а резултатите ще бъдат обявени до 17:00 часа на 22 юни, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Оттам напомнят на родителите новите моменти в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, полудневни и целодневни подготвителни групи към училищата.

Водещ критерий за прием е близостта на детската градина или училището по постоянен или настоящ адрес на детето. Заради усложнената обстановка, удостоверението за уседналост ще се проверява служебно.

Организират виртуална Панорама на средното образование във Варна

При записване родителите трябва да представят: лична карта на родителя за сверка и копие от акт за раждане на детето
. При наличие на допълнителни критерии - документи, които ги доказват.

Ако детето е прието, но не бъде записано в срок, то отпада от класирането и родителят трябва да регистрира ново заявление и да получи нов входящ номер. Тази година децата от яслена група в детските градини автоматично ще преминават в първа възрастова група на същото детско заведение.

Повече информация: https://dg.is-vn.bg/