„Домашен арест” за разследван за източване на банкови карти и пране на пари
„Домашен арест” за разследван за източване на банкови карти и пране на пари / netinfo
31-годишният Цвятко Иванов, обвинен за участие в организирана престъпна група, създадена за източване на банкови карти и пране на пари в особено големи размери, ще си остане под „домашен арест”, след като и Апелативният съд отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение. Това съобщиха от пресслужбата на съдебната институция. Цвятко Иванов е под домашен арест от 9 април тази година заради влошеното му здравословно състояние, в следствие на прекарано силно заразно заболяване.

Той попадна в ареста през януари тази година в компанията на Иса Мехмед и Франц Принцов . Тримата се разследват затова, че в различни схеми източвали банкови сметки, предимно на американски граждани от различни щатски банки. Лидер на групата е Иса и спрямо него са повдигнати 4 обвинения - участие в престъпна група, създадена за пране на пари, изпиране на парични суми в особено големи размери, което законът квалифицира като особено тежък случай.

Касае се за изключително сложна и огромна по обем престъпна дейност, срокът за чието разследване е удължен с още 6 месеца от Главния прокурор на републиката. Франц и Цвятко били помагачи на Мехмед в изпирането на парите, присвоявани от чужди банкови и кредитни карти. Чрез сложни схеми са извършвани банкови трансфери на парични суми, които възлизат на стотици хиляди долара. Усложнената престъпна дейност е извършвана у нас и в САЩ. Принцов продължава да е в следствения арест.

Определението на Апелативния съд е окончателно.