Долни чифлик планира пътни ремонти за 1,3 млн. лв.
Долни чифлик планира пътни ремонти за 1,3 млн. лв. / Dariknews.bg, архив

Община Долни чифлик стартира тригодишна програма за рехабилитация на общинската пътна мрежа и селските улици. Предвидените за това пари са 1 300 000 лв., които са осигурени от собствените средства на общината. В момента тече процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя е за основен ремонт на IV класната пътна мрежа на община Долни чифлик и текущ и основен ремонт на уличната мрежа на населените места. Дейностите ще се изпълняват за период от три години, съответно веднъж годишно. Средствата, които ще се разходват за всяка една от годините, ще се определят на базата на решение на общинския съвет при приемането на капиталовата програма за съответната година.  В обявлението за възлагане на обществената поръчка е записано още, че участъците от пътната  и уличната мрежа, видовете строително-монтажни работи и техните количества, обема и приоритета на обектите за ремонт, ще бъдат определяни и възлагани от общината до избрания с търг изпълнител с възлагателно писмо. Срокът, за който ще се изпълняват ремонтните работи, ще бъде определян с предварително съгласуван линеен график.

Изпълнителят ще трябва да отговаря на определени изисквания по отношение на финансовия си ресурс, материално техническите си  възможности, опит в извършването на пътно-ремонтни работи и др., които са посочени в обществената поръчка. Срокът на договора ще бъде 36 месеца, а изпълнителят ще бъде избран с търг. Офертите ще бъдат отворени публично и ще спечели този, който предложи най-оптимални единични цени за видовете строително-монтажни работи и гаранционен срок за качество.

Подробности могат да се намерят в обявлението за възлагане на обществената поръчка, което е публикувано на сайта на Агенцията по обществени поръчки.