/ Dariknews.bg, архив
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) прекрати действието на удостоверението за упражняване на строителен надзор на фирма „Инекс консулт“ ООД поради допуснати от нея редица нарушения, съобщиха от контролната институция.
 
Малки градчета с повече санирани блокове от Варна

При строеж на жилищна сграда във Варна „Инекс консулт “ е допуснала изпълнение при съществуващи отклонения от одобрения инвестиционен проект, за което от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление с наложена имуществена санкция в размер на 2 500 лв. Постановлението не е обжалвано и е влязло в сила на 2 септември 2015 г.
 
„Инекс консулт “ не е спряла своевременно изпълнението на строеж „Ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел „Мираж“ в  комплекс „Слънчев ден“, при безспорно установени нарушения. Въз основа на това от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление, потвърдено от Варненски районен съд. То е влязло в сила на 28 януари 2016 г., след изменение на наложената имуществена санкция от страна на съда.
 
Варна на първо място по нови жилища

В качеството си на консултант по договор, възложен от Международен панаир Пловдив АД, „Инекс консулт“ е изготвила комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект на строеж „Ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на хотел “Мираж“.

В него липсва оценка относно съответствието на инвестиционния проект с предвижданията на подробния устройствен план, с правилата и нормативите за устройство на територията, с други специфични изисквания към определени видове строежи и изисквания на влезли в сила административни актове.

За нарушенията е издадено наказателно постановление от заместник-началника на ДНСК с наложена имуществена санкция в размер на 30 000 лв. След обжалване, постановлението е потвърдено от Административния съд във Варна и е влязло в сила на 23 февруари 2016 г.