Църквата иска забрана за концерт на индиец
Църквата иска забрана за концерт на индиец / netinfo
Концертът на индиеца Шри Чинмой във Варна да бъде забранен ще поиска с писмо до кмета на града Варненската и великопреславска митрополия. Това заяви за Дарик отец Дончо от комитет “Православни ценности”. Той определи движението на индиеца като опасна секта, а концертът имал за цел да търси нови последователи на Чинмой. От митрополията са направили справка в дирекцията по вероизповедания, която показала, че движението няма разрешение да извършва релиигиозна дейност в България.

Шри Чинмой е основател на хуманитарната мрежа “Сълзи и усмивки на единното сърце”. Той планира да изнесе концерт на 13 януари в Двореца на културата и спорта. На него ще представи песента “България запява в едно с Европейския съюз”.

От няколко дни 400 последователи на Шри Чинмой от цял свят са в хотел на Златни пясъци. Те планират да останат там 3 седмици. В програмата им е включена благотворителна дейност, каза Ана Димитрова - представител от българска страна на движението. Тя остана изнеданадана от искането на митрополията. На концерта нямало да има религиозни послания. Самият Чинмой е музикант и философ и е нормално да организира концерти, добави Димитрова.

Интервютата с отец Дончо и Ана Димитрова ще откриете в звуковите файлове.