Бюрокрация бави отварянето на ледената пързалка
Бюрокрация бави отварянето на ледената пързалка / netinfo
Отварянето на първата във Варна ледена пързалка се бави заради бюрократични проблеми. Това разкри пред Дарик инж.Христо Фурчев - технически директор на “Инжстройинженеринг”, които са изпълнители на проекта.

За официалния старт на пързалката се чака авторизацията и налагането на немските проекти, по които е изградено съоръжението. Самото изграждането на атракциона струва над 1 милион лева. Оборудването е на немската фирма “Айс бизнес”, уточни инж.Фурчев.

Пързалката е технически готова на 98 %. До 10 дни съоръжението ще бъде изцяло завършено. В момента се работи по допълнителното изискване да има обособенo помещение за машината за полиране на леда, която трябва да се съхранява на сухо, както и лекарски кабинет и стаи за инструкторите.

Първата във Варна ледена пързалка се намира в спортно-развлекателния комплекс в кв. „Младост". Пързалката ще има заледена площ от около 800 кв.м., като цялостната конструкция на атракциона заема около 2 дка площ.

Обектът ще се стопанисва от общинска фирма “Спорт за всички”. Билетът за час и половина пързаляне ще е на цена 3 лева, кънките под наем за същото време ще струват 2 лева, като деца до 18 години ще ползват намаление от 50 процента.

Пързалката ще работи целогодишно, като специалното винилово покритие на съоръжението ще позволява то да работи дори при 40 градуса температура навън.