снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / снимки: Дарик Варна, архивснима
Общинска къща, в която се е самонастанила циганска фамилия с 11 деца, предстои да бъде съборена. Постройката се намира на ул. „Струга” до пробива на булевард „Левски”, а срещу обитаващото я семейство има подадени множество жалби от живущи в района.   

Въпросът беше повдигнат за пореден път на заседание на местния парламент от общинския съветник Костадин Костадинов

Ромски фамилии се самонастаниха в чужди къщи, тормозят съседи

„Сградата ще падне сама, а в нея живее "нещо като семейство" с 11 деца, като жената пак е бременна. Кога хората ще бъдат изведени, за да не се случи някоя трагедия. Трябва ли да се организираме сами и да изпратим багер”, заяви Костадинов. Той изрази недоволство, че още преди три месеца е получил от кмета на Варна уверение за справяне с проблема в срок от 2 седмици. 

Заповед за събарянето на сградата е издадена още преди месец, но се чака изготвянето на социален доклад за децата, обясни зам.-кметът на града Христо Иванов. 

Общинският съветник Григор Григоров направи „обосновано предположение за политически чадър” над директора на ДКЦ „Чайка” д-р Александра Манушева, която е съпруга на депутата от ГЕРБ Пламен Манушев.   

Според Григоров поликлиниката се води към фалит и управлението трябва да бъде сменено от общинската администрация. Той допълни, че ДКЦ-то е единственото, чийто годишен финансов отчет не е приет от местния парламент.