/ Дарик Варна
Споразумението между подсъдимия и Районната прокуратура е окончателно

Предаденият на съд от Районната прокуратура във Варна мъж по две обвинения - закана с убийство и нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, извършено при условията на повторност, получи днес осъдителна присъда от Варненския районен съд.

Изчезнали пари са причината баща да пребие дъщеря си във Варна

Наказанието от 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок
 е постановено, след като съдебният състав одобри сключеното споразумение между подсъдимия и Районната прокуратура във Варна.

Искат постоянен арест за бащата, провесил дъщеря си през терасата

Срещу 45-годишния мъж бе образувано досъдебно производство след домашно насилие над родната му дъщеря. 14-годишното момиче бе настанено в болница с телесни повреди след побоя.

На 1 март 2019 г. между бащата и 14-годишната му дъщеря започнал скандал по повод изчезнала сума пари от дома. За липсата на парите бащата обвинил момичето и му нанесъл побой.

Бащата, пребил дъщеря си - бивш морски офицер с хотел край Варна

Христо Х. е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му - при майка си. Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 г. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие.

Баща преби 14-годишната си дъщеря във Варна, провесил я през терасата

Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него. Бащата е осъждан два пъти за закана с убийство и за нарушаване на ограничителната заповед на пробация.

Определението на Варненския районен съд, с което е одобрено споразумението между подсъдимия и Районната прокуратура, е окончателно и не подлежи на обжалване.