600 000 лева ще получи Св. Анна за ядрено-магнитен резонанс
600 000 лева ще получи Св. Анна за ядрено-магнитен резонанс / sxc.hu, архив

600 000 лева ще даде здравното министерство на варненската болница „Св. Анна” за ядрено-магнитен резонанс. Въпреки правителствената криза средствата ще бъдат преведени на лечебното заведение до 2-3 дни. Това съобщи народният представител д-р  Красимир Петров на  събрание на ГЕРБ „Приморски”, на което той направи отчет за свършеното от него през мандата.

На срещата стана ясно, че към тази сума болницата ще прибави необходимия остатък, за да бъде купен ядрено-магнитният резонанс. Така диагностиката в болница „Св. Анна” става на възможно най-високо ниво, коментира д-р Петров.

Той припомни, че правителството на ГЕРБ даде 1,2 млн. лв. за покупката на модерен скенер, с който лечебното заведение вече разполага. Още 650 000 лева от бюджета бяха отпуснати за нов дигитален графичноскопичен рентгенов апарат, както и за неотложни ремонтни дейности. В момента тече обществена поръчка за новия дигитален рентген. Той е първият с възможности да прави скопия в реално време, поясни д-р Петров.

„Успех е, че съумяхме да опазим земята  под  МБАЛ „Св. Анна” от посегателствата на чужди интереси, каза още народният представител. Това стана след като Общинският съвет на Варна гласува  и предостави тази земя, заедно с прилежащия паргинг, за стопанисване от болничното заведение в следващите 10 години”, каза още народният представител.

Депутатът не пропусна да спомене, че е бил направен ремонт на Спешното отделение. „Ремонтирани бяха и два етажа от бившата кожна клиника, където се премести отделението по вътрешни болести. Разкрита бе клиника по гастроентерология с модерна видео ендоскопска апаратура. Затова  болницата е вложила почти 300 000 собствени средства”, уточни д-р Петров.