50 килограма канелени пръчици изпълват Grand mall с коледен аромат
50 килограма канелени пръчици изпълват Grand mall с коледен аромат / Dariknews, архив

В последните дни на ноември Grand Mall предлага на многобройните си посетители сигурна рецепта за зареждане с коледно настроение в аванс. Празничните светлини там вече блеснаха за радост на минувачи и гости. И тази година украсата на най-големия търговски център във Варна е авторска и ръчно направена. Коледната декорация може да е претендент за рекорд – тя е съставена от над 70 000 елемента.

Всеки малък детайл е изработен от Луиза Мардик Георгиева от градина „Мимоза” пред последните два месеца. Младата флористка и дизайнерка е известна с фантазията си, с изящния си стил си и с умението да вписва емоция в детайла – живо цвете, текстилен цвят или клонка.

Този път Луиза внася нова сетивност в декорацията на Grand Mall – украсата не само визуално преобразява най-посещавания варненски мол, а го изпълва със сладостния канелен аромат, с който всички свързваме Коледа. В аранжировките са вплетени над 50 кг канелени пръчици, които напомнят за топлината на семейния празник, вкуснотиите на масата и сбъднатите желания.

Варненци вече оживено говорят за светлинните елхички и звезди пред фасадата на Grand Mall. Светещи аранжировки – искрящи рогове на изобилието, променят пространствата във всеки един от огромните атриуми и хвърлят празнични отблясъци върху витрините.

На места светлинните украси достигат до над 30 метра. Тези височини поставят сериозно предизвикателство пред екипа на „Светлинни решения Призма”, чиято разработка е светлинният празничен дизайн. Над 4 км светещи елементи напомнят на всеки, стъпил в търговския център, за светлината на зимните празници.

Както подобава на празник, всичко в най-популярния варненски мол е сгрято от топла цветност – от общата декорация до витрините на магазините, които приканват с изключителни предложения. А в тази обстановка щопингът се превръща в истинско забавление с вълнуващи предложения за малки и големи.

Своеобразна вечер на талантливите варненски деца ще събере на 1 декември от 18 часа малки певци и танцьори от целия град. Пъстрата фолклорна плетеница ще даде приповдигнат старт на празничното пазаруване в Grand Mall.