ясла Варна
ясла Варна / Live.varna.bg

1 329 заявления са регистрирани към настоящия момент в системата за прием в детските ясли, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Системата е активна от 10-ти януари, а родителите могат да кандидатстват за прием на детето си във всички детски ясли на територията на община Варна, без значение от района по местоживеене.

Датите на големите класирания през тази година са 29-ти май и 21-ви август.  Децата, приети на тези класирания, ще влизат поетапно от 01.09.2020 г. по предварително изготвен график от директора на детската ясли или по-рано- при наличие на освободени места, поясняват от здравната дирекция. От там припомнят също, че съгласно изискванията на Наредба №26/18.11.2008 г. – „децата се изписват от детските ясли от 1 септември в годината, в която навършват тригодишна възраст“.


Предстоящи класирания през останалите месеци, обявени в „График на дейностите по приемане на децата в детските ясли на територията на Община Варна през 2020 година“ на сайта на Община Варна, ще се осъществява единствено при наличие на свободни места.