100 лева глоба за варненка, вдигнала скандал в офис на мобилен оператор
100 лева глоба за варненка, вдигнала скандал в офис на мобилен оператор / Дарик Варна, архив

Глоба в минимален размер наложи Районният съд на 35-годишна жена за проява на дребно хулиганство. Инцидентът възникнал в следобедните часове на 31 октомври в офис-център на мобилен оператор в централната част на Варна. Жената, с намерение да плати сметката си за телефон, посетила последователно два различни офиса на оператора. И на двете места се наложило да изчаква, което предизвикало раздразнение от обслужването. Тя започнала на висок глас да изразява недоволството си пред останалите клиенти и да  употребява оскърбителни думи по адрес на служителите и дори посегнала да дръпне компютърната мишка от ръцете на един от офис-сътрудниците и да прекрачи зад касовата зона, което наложило да бъде извикан управителя на центъра, а после чрез паник-бутон била известена и охраната.

Пристигналият на място униформен служител успял да изведе ядосаната жена извън офиса, но тя отново влязла вътре и демонстративно продължила на висок тон да се разправя словесно със сътрудниците на мобилния оператор и да смущава нормалното обслужване на присъстващите граждани. Всичко това наложило, освен охранителите, в разрешаването на конфликтната ситуация да се намеси и полицията. Варненката била отведена до районното управление на МВР за съставяне на акт за извършената на публично място проява на дребно хулиганство.

От доказателствата по делото Районният съд прие, че става дума за проява на неуважение към обществото, но същевременно поведението на жената не може да бъде окачествено като грубо нарушение на обществения ред. Съдът счете, че тя следва да понесе административна отговорност по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство и наложи глоба от 100 лева, което е минималният размер, предвиден за подобно деяние.

Решението на съда подлежи на обжалване.