Жребий изхвърли десница и левица от предизборните диспути
Жребий изхвърли десница и левица от предизборните диспути / netinfo

Общинската избирателна комисия в Стара Загора определи чрез жребий реда за представяне в радио- и телевизионните дебати на участниците в кампанията за местните избори.

Невинните ръчички на трима малки танцьори от ансамбъл “Загорче” изтеглиха от прозрачна урна имената на партиите,коалициите и независимите кандидати. За участие в изборите са регистрирани 43-ма играчи, а децата извадиха от урната 41-но листчета .Оказа се,че някой е пропуснал да напише имената на двете основни коалиции в нашия град- дясноцентристката “Демократична Стара Загора” и лявата “БСП-Движение за социален хуманизъм –Партия Българска социалдемокрация”. Така коалиция “Демократична Стара Загора”получи “служебно” последното - 43-то място.

Г-ца Мария Динева не скри своето разочарование от процедурата и заяви,че ще уведоми коалиционния съвет,който вероятно ще внесе възражение в Комисията.

Говорителят на Общинската избирателна комисия Снежана Станкова обясни пропуснатите имена на двете коалиции с техническа грешка.Редът за участие на партиите,коалициите и независимите кандидати в радио- и телевизионни диспути ще бъде изложен утре в залата на ОИК-Стара Загора.

Срокът за регистрация на участниците в надпреварата за кметове и общински съветници изтича на 27 септември в 19 ч.

В понеделник ще се тегли нов жребий,който ще определи номерата на партиите,коалициите и независимите кандидати в интегралната бюлетина.