кмет
кмет / netinfo
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е победител в категорията  „Кмет на гражданите“ на голяма община от националния конкурс „Кмет на годината 2017“. Той бе награден от Мая Манолова, омбудсманът на Република България.

"Гражданите са тези, които избират кметовете, така, че оценката на гражданите е най-важна. За мен това е категорията на кметовете отличници", каза Манолова при връчването на призовете.

„Благодаря на организаторите и на г-н Томов за възможността да участваме в  това съревнование. Стара Загора може да се похвали със силно икономическо развитие. Благодаря на хората, които ме подкрепят, защото без гражданите, кметовете няма как да направим така, че да заслужим тези награди. Нека сме съпричастни с кметовете от Бургаско и да намерим начин да помогнем на тези общини. Стара Загора ще го направи още в понеделник”, каза кметът Тодоров. Акцията за набиране на средства и всичко необходимо за пострадалите от наводненията в Бургаско, ще бъде организирана от общината. 

В социалната мрежа кметът на Стара Загора написа: „Ще работя повече, за да оправдая очакванията ви! Посвещавам тази награда на д-р Евгений Желев, който беше много народен и истински човек!”.