Засилен полицейски контрол по празниците
Засилен полицейски контрол по празниците / Dariknews.bg

По време на Коледните и Новогодишни празници ще има засилено полицейско присъствие в страната.

"От вчера са разпоредени засилени мерки за контрол. Районните полицейски управления в областта вече са създали нужната организация за недопускане нарушаването на обществения ред на места с масови посещения на хора", каза в сутрешния блок на Дарик радио говорителят на Областна дирекция на МВР в Стара Загора Йонка Георгиева.

Униформените ще следят продажбата на алкохол и достъпа на непълнолетни в нощните заведения. Засилен контрол има и върху продажбата на пиротехника. Полицията ще следи и за незаконната търговия с акцизни стоки без бандерол.

Собствениците на оръжия, в това число и газови пистолети, трябва да ги оставят в домовете си, защото влизането в заведения с тях се санкционира.

"По време на Коледните и Новогодишни празници, включително и тази вечер, ще бъдат предприети специални мерки за осигуряване спокойствието и обществения ред на гражданите", допълни Йонка Георгиева.

В последно време предмет на домашни кражби са предимно пари, бижута и лесно преносима техника. Полицаите съветват да вземете ценните вещи и парите със себе си, ако ще пътувате по празниците. Бъдете внимателни и когато пазарувате. В никакъв случай не оставяйте купената техника в колата, защото това би било добър повод да се разделите с нея.