белезници
белезници / iStock/Getty Images
24-годишен мъж от Стара Загора е задържан за срок до едно денонощие заради кражба.
 
Установено е, че той задигнал 150 броя графитни вложки от седем тролейбуса, паркирани в депото. За кражбата сигнализирал 67-годишен мъж на 18 ноември във Второ районно управление на полицията.
 
От пресцентъра на полицията информират и да още едно разкрито престъпление, станало на 16 ноември. От избено помещение бил откраднат 40 метра ел. удължител и около 30 кг медни парчета, собственост на 58-годишен казанлъчанин. Установени са извършителите на взломната кражба-двама мъже от Бургас и от Казанлък. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.
 
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са образувани две бързи производства. Разкрити са две престъпления. Настъпило е ПТП с пострадал.
 
Произшествието станало в село Шейново. Камион, управляван от 72-годишен мъж от Пазарджик блъснал странично велосипедист. Пострадалият е на 71 години и от падането на тротоара получил разкъсно - контузна рана на главата, натъртване в областта на гръдния кош и комоцио.
 
Оставен е под наблюдение в МБАЛ-Казанлък, без опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело нулева проба.