Международна нощ на прилепите
Международна нощ на прилепите / netinfo
Презентации, конкурси за детска рисунка, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, конкурси и викторини, презентации и филми ще провокират интереса към тайнствения живот на прилепите. Това са само част от инициативите, посветени на Международната нощ на прилепите.
 
Инициативата е отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на „Стария континент“, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата - прилепите.
 
В Стара Загора на 2 октомври, Зелени Балкани очакват гостите си от 15:00 часа в къщата на Архитект Димов, за да научат много нови и интересни неща за прилепите.