Общината осигурява безплатни автобуси за мемориала „Бранителите на Стара Загора“
Общината осигурява безплатни автобуси за мемориала „Бранителите на Стара Загора“ / DarikNews.bg, архив
Стара Загора да бъде обявен за Град на българската бойна слава предлагат от ВМРО. Предложението ще бъде внесено за разглеждане на октомврийската сесия на местния парламент, а преди това патриотите ще проведат срещи с всички политически групи и ще търсят подкрепата на общинските заседатели.
 
Стара Загора е може би единственият град в България, който може да носи името „Град на българската бойна слава”,  смята  областният координатор на ВМРО и общински съветник Антон Андонов.
 
„Аргументите за това са два: тук за първи път българската армия се възражда. Това са българските опълченци, които стават ядрото на все още несъществуващата армия и дават отпор на Сюлейман паша. Вторият мотив е, че градът понася може би най-големите жертви в цялата Руско-турска война, той реално е заличен”.
 
Андонов е убеден, че предложението ще получи подкрепата на местните старейшини, а всеки, който се чувства старозагорец „може да бъде съвносител на предложението”.
 
Общинският съвет трябва да възложи на кмета да подготви необходимите документи за внасяне в парламента, президентството и министерски съвет, за да бъде издаден указ за обявяването на Стара Загора за„Град на българската бойна слава.