ВМРО срещу решение на чирпанските съветници
ВМРО срещу решение на чирпанските съветници / DarikNews.bg

Като скандално определиха решение на Общинския съвет в Чирпан Николина Горова, Антон Андонов и Красимир Червилов от ВМРО-БНД.

В края на март чирпанските старейшини гласували „за" изработване на ПУП в района на гробищния парк за отреждане на терен, върху който да се построи сграда. Тя трябва да отговаря на санитарните и хигиенни изисквания за извършване на ритуали за покойници. Парцелът е на видно място, извън терена на гробищния парк, но в непосредствена близост до ромската махала. Първоначалното предложение на кмета Кичка Петкова било постройката да се предостави на мюсюлманската общност в града, но след бурни дебати на сесия това изискване отпаднало. Въпреки това, воеводите алармират, че решението е първата стъпка към изграждането на джамия в града на Яворов. По думите на Горова то се родило „след явната прегръдка между ГЕРБ и ДПС".

На Лазаровден воеводите ще раздават информационни брошури на чирпанлии за взетото решение на местния парламент и въпреки че не са получили разрешение, те ще поставят християнски кръст на отредения за строителство парцел.