ТУ започва изграждането на информационна система
ТУ започва изграждането на информационна система / Dariknews.bg

Тракийският университет започва изграждането на цялостна интегрирана управленска информационна система. Финансирането на проекта е осигурено от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" на Министерството на образованието, младежта и науката.

Общата стойност на проекта е 494 268 лева. Сумата е изцяло от безвъзмездно финансиране. „Изпълняваме още един проект, по друга оперативна програма, но там имаме и собствено участие. В този няма да има такова", уточниха от ръководството на висшето училище.

Интегрираната управленска информационна система трябва да е готова до края на октомври 2014 г.

„Това е един много желан и необходим на университета проект. Още преди шест години правихме опити за изграждане на информационна система, но не се получи. Доволен съм, че сега успяхме да спечелим такъв проект. С изграждането на такава система ще предоставим пълна информация на студентите, на преподавателския състав, на помощния персонал, както и за административната си дейност", обясни ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков.

Ръководителят на проекта доц. Иванка Желязкова бе категорична, че изграждането на системата е приоритетна задача за настоящото ръководство на университета.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка за фирмата изпълнител на проекта, както и за закупуването на хардуера, необходим за функционирането на системата. След завършване на работата по изграждането на системата, фирмата-изпълнител ще трябва да обучи студентите, преподавателите и служителите на университета как да работят с нея, както и да я поддържа в следващите две години, заедно със специалистите на висшето училище.

Участие в разработването на проекта за интегрирана информационна система са взели 5 работни групи, всяка от които е била изградена от по 10 души. Сред тях е имало студенти, като това е било и задължително условие. Проведени са и над 500 анкети за това какво да бъде включено в системата.