/ община Стара Загора
Предстоящите почивни дни ще предложат на жителите и гостите на Стара Загора музикални, театрални и културни събития, част от инициативата на община Стара Загора и Туристически информационен център „Уикенд събития“ през летните месеци. Това става ясно от сайта на местната администрация

Днес в Градската художествена галерия ще бъде открита изложба, посветена на художника Георги Савов, носеща името „Пътят на душата“. Експозицията, е по повод 100-годишнината от рождението на твореца.

Летните уикенди в Стара Загора: Вълнуващи и пъстри

В събота на площада пред община Стара Загора ще се проведе пъстра зумба фиеста за малки и големи“. А в старозагорското село Малко Кадиево ще се проведе Фестивал на ловния сокол, организиран от Спасителен център за диви животни.

Неделния ден е за градските изследователи, които ще могат да се включат в поредния безплатен градски тур  от поредицата „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“, който ще бъде под наслов „Памет за Освобождението“. Началната спирка е Туристически информационен център.

Инициативата на уикенд събития през лятото в Стара Загора стартира за първи път през 2021 година. Целта ѝ е да бъдат оживени откритите пространства, да бъдат подкрепени талантливите млади хора, както и да бъдат привлечени гости в града.

Тематичните уикенди са наситени с разнородни културни събития, свързани с различни изкуства - музика, литература, театър, живопис, визуални изкуства и други.
Павлина Дудева, БТА