Т. Томов: Общината да заведе дело срещу Автобусни превози
Т. Томов: Общината да заведе дело срещу Автобусни превози / DarikNews.bg, архив

Комисията по транспорта към община Стара Загора трябва да вземе решение, което да бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет. Трябва да се започне дело срещу „Автобусни превози" да се задължат да сложат GPS система. Не трябва да им се превеждат парите за компенсации, докато не сложат такава система. Това каза за Дарик Тихомир Томов от политическа партия „Нова сила".

В община Стара Загора се проведе кръгла маса, на която бяха обсъдени исканията на „Автобусни превози": билетът да стане 1 лев; инвеститорската програма за закупуване на нови автобуси и подмяна на автопарка да се удължи с 5 години; компенсациите, които общината дава за 600 хиляди лева да се увеличат.

На срещата присъстваха общински съсветници, представители на общината, заместник-областният управител Димитър Драчев и общинският председател на ГЕРБ Емил Христов.

„Не допуснахме политически дивиденти. Темата беше чисто икономическа. В Стара Загора може да стане нещо страшно - като делото, заведено срещу общината за 9 милиона лева или „Автобусни превози" да предизвика фалит", коментира още Тихомир Томов.