изложба
изложба / община Стара Загора
В парк Пети октомври откриха фотографска изложба, посветена на старозагорските медици и медицински специалисти, под надслов „Стара Загора Ви благодари“ .

„Всяка година изказваме своята почит към лекарите. Но днес този ден сякаш е много по-значим, защото времето, в което живеем ни кара да осъзнаем в още по-голяма дълбочина колко е важна професията на всички, работещи в системата на здравеопазването“,  сподели зам.-кметът Иванка Сотирова, която благодари  на автора на фотографиите Мария Младенова.

Тя е магистър-фармацевт и ежедневно вижда усилията, които полагат лекарите в борбата за здравето и живота на хората.

„Днес и през последната година и половина героите на деня са лекарите и всички медицинските специалисти. Те полагат огромни усилия и влагат знания и умения, за да запазят здравето и живота на всички ни. Поклон пред всички тях“, каза създателят на изложба.

В екпозицията са събрани 30 фотографии на медици от всички лечебни заведения, лекуващи пациенти с COVID-19, Центъра за спешна медицинска помощ и общопрактикуващи лекари от град Стара Загора.

Точно в 12:00 часа с едноминутно мълчание и с вой на сирени бяха почетени  лекарите и медицински работници, изгубили битката с CОVID-19.