Сметната палата завери без резерви отчета на община Гълъбово
Сметната палата завери без резерви отчета на община Гълъбово / Община Гълъбово

Сметната палата завери без резерви финансовият отчет на община Гълъбово за 2013 г. Това е вторият път, в който общината получава висока оценка след одитна проверка на Сметната палата.

Докладът, одитното становище и решението за приемането им бяха връчени на кмета на община Гълъбово г-н Николай Тонев, а одитния доклад и одитното становище са публикувани в интернет страницата на Сметната палата и в интернет страницата на община Гълъбово.

Проверката от Сметната палата е била относно финансовата и стопанска дейност на общината за 2013 г. Елементите, които са били одитирани от финансовата институция - баланс към 31.12.2013 г., в това число и годишните отчети за касовото изпълнение на бюджета, отчета за касовото изпълнение на извънбюджетните сметки и фондове, отчет за касовото изпълнение на операциите и наличностите по сметките за чужди средства.

Проверявани са били още отчета на извънбюджетните сметки на Кохезионните и Структурните фондове към Националния фонд, отчета за извънбюджетните сметки на бенефициентите на Разплащателна агенция към Държавен фонд „Земеделие" и други отчетни форми.