След поройния дъжд - нормална ситуация
След поройния дъжд - нормална ситуация / netinfo


Повече от 30 литра на квадратен метър е падналия дъжд през изминалата нощ в Старозагорска област. Няма пострадали хора,  съобщи за Дарик радио оперативният дежурен в Гражданска защита Анастас Кашеров. В момента собствениците и продавачите в магазини по централната улица “Цар Симеон Велики” отводняват обектите, установи проверка на Дарик. “Това се случва след всеки проливен дъжд”, коментираха те. Наводнени са били още бул.”Никола Петков”, бул”Славянски”, бул.Патриарх Евтимий” и жп гарата.
Обстановката в града вече е нормализирана. Няма опасност от преливащи реки и язовири, информират още от Гражданска Защита.

Десетина автомобила останаха блокирани на едно от най-инфарктните места в Стара Загора-мостът на бул.”Славянски”. Отвориха се дупки по бул”Руски” и на ул.”Х.Димитър Асенов”. Водата отмъкна шахтите по улиците.От 6 сутринта работят екипите на “Нелсен чистота”, за да могат да се отстранят последствията от наноситге по улици и тротоари. Пешеходната зона ще бъде почистена , обеща зам.-кметът Боян Даскалов.

Кметът проф.Светлин Танчев и врид заместник-кмет Боян Даскалов координираха действията по справяне със ситуацията с падналия обилен дъжд. Създадена е била организация съвместно с Гражданска защита и Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за отводняване на пострадали сгради и за извеждане на закъсали моторни превозни средства. Около 1 часа тази нощ движението е нормализирано и районите са проходими.