/ netinfo
В събота, 8-ви септември за 15-ти пореден път приятелите на Русия и работилите в страните от бившата ОНД си дават среща  край язовир “Копринка", до Казанлък.
 

За участие в събора на русофилите него се очакват стотици приятели на Русия от цялата страна, приятелски групи от бившите страни в ОНД. По традиция съборът започва с поклонение на паметника на връх Шипка.

Казанлък чества 133 години от Съединението на България

Ден преди това - на 7-ми септември - петък в казанлъшкото читалище "Искра - 1860" ще се проведе и заключителният концерт на лауреатите на 5-ти Национален фестивал на руската поезия, песни и танци “Пусть всегда будет солнце”.
 

Официалната част на събора започва в 13:00 часа, на 8-ми септември, с Митинг в подкрепа на позициите на Национално Движение Русофили. В рамките на събора ще се проведе и среща на Националното ръководство на Движението с областните и общински ръководители и гостите.

Концертната програма на поляната край язовир Копринка включва и награждаване на националните първенци на Фестивала „Пусть всегда будет солнце”. Организатор на проявата е НД "Русофили" в България и Община Казанлък.