Ще касират изборите в  община Павел баня?
Ще касират изборите в община Павел баня? / netinfo

Община Павел баня е една от 8-те общини засега в България, които започват процедура за касиране на изборите.


Това обяви лидерът на общинската организация на БСП в общината Стойно Пъдев, след като станаха ясни резултатите от балотажа вчера между досегашния кмет на общината Станимир Радевски и кандидатът на ГЕРБ, подкрепен от ДПС и БСП- Петър Бояджиев.


Радевски спечели на втори тур срещу Бояджиев с 406 гласа. За него в община Павел баня гласуваха 3 879 човека срещу 3 473. Недействителните бюлетини от втория тур  са 400. Радевски бе подкрепен от партия Социалдемократи и Земеделците на Мозер, а Бояджиев - от широка коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС. Спечеленият засега мандат за Радевски е трети поред като кмет.


Като мотиви за започващата процедура по касирането на изборите, както в частта за кмет,  така и за общински съветници, Пъдев посочи безброй многото манипулации на вота, купувания на гласове под различни форми, сред които и подаръци на коне, каруци, телевизори . Заради купуване на гласове в неделя на балотажа в Павел баня бяха задържани няколко човека. Според първите информации  задържаните са  купували гласове за кмета Радевски.
В събота- в деня за размисъл при друг случай в село Тъжа бе намерена листовка с призив да се гласува за Радевски, тъй като опонента на практика означавал подкрепа за ДПС и за Исса Бесоолу/виден павелбански бизнесмен/ .
При положение, че процедурата за касиране на изборите бъде задвижена, то новоизбраният кмет няма да положи клетва като такъв.
На вота за президент павелбанци гласуваха така: 4 400 бюлетин за двойката Калфин- Данаилов и 3 960 - за Плевнелиев - Попова.