Роднини на самозапалилия се радневец чакат обещаните пари от кмета
Роднини на самозапалилия се радневец чакат обещаните пари от кмета / DarikNews.bg, архив

Обещаната финансова помощ от кмета на община Раднево за семейството на самозапалилия се Венцислав Асенов би могла да бъде изплатена до две-три седмици. Това сподели синът на 53-годишния мъж Тихомир Асенов. Критично остава състоянието на баща му, въпреки направените операции в Клиниката по изгаряния на Университетска многопрофилна болница „Свети Георги" в Пловдив.

Въпреки финансовата помощ, която семейството на 53-годишния радневец е получило през последните дни, синът Тихомир Асенов обясни, че парите няма да стигнат за покриване дори на най-належащите разходи.

„Няма да са достатъчни, макар че добри хора дариха средства по банковата сметка на майка ми. Днес ходих при кмета на Раднево, защото вчера от новините разбрах, че е готов да отпусне 4 хиляди лева. Г-н Илчев ме изпрати при заместника си, отговориха ми, че до две-три седмици може да ги получим", обясни Тихомир, който пътува към Пловдивската болница, където е настанен баща му.

За съжаление има закони и срокове, които трябва да се спазват. Аз ще направя всичко възможно семейството да получи максимално бързо парите, защото освен закони има и човещина, увери кметът на Раднево д-р Юлиян Илчев.

И след направените днес операции остава критично състоянието на 53-годишния мъж, който се самозапали преди два дни в сградата на Община Раднево.Термичните травми се определят като трета степен, засегнали са 75% от повърхността на тялото му.