/ dariknews.archive
Конкурсът е за есе и за рисунка
Районен съд - Стара Загора обявява конкурс за есе и рисунка за учениците от Стара Загора в две категории: възрастова група "четвърти - девети клас" - конкурс за есе или рисунка на тема "Бъдещето в детските очи - проекция на справедливостта и красотата" и възрастова група "десети - дванадесети клас" - конкурс за есе на тема "Свободата на личността - право и морал"

Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес konkurs@rs-stz.bg, а рисунките могат да се подават в регистратурата на Районен съд - Стара Загора в Съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, „Бул. Митрополит Методий Кусев“ 33, Районен съд. Заедно с творбите участниците трябва да посочат и контакт за обратна връзка, а също и класа и училището, в което учат. Жури от съдии от Районен съд, художници и журналисти от града ще оценяват творбите.

Крайна дата за подаване на творбите – 31.03.2018 г.

Обявяване на отличилите се творби – 16.04.2018 г.

Награждаване на отличилите се – 18.04.2018 г., на церемония по случай Деня на юриста и българската конституция и деня на отворените врати на Районен съд-Стара Загора.

Всички рисунки, подадени за конкурса ще бъдат подредени в специална галерия на страницата на Районен съд в интернет rs-stz.bg, като ще бъде дадена възможност за гласуване за определяне на наградата на публиката.