Костадин Ангелов
Костадин Ангелов / Георги Димитров
Нови, по-строги мерки в цялата страна ще предложи за обсъждане на Министерски съвет здравният министър Костадин Ангелов.

Удължаване на извънредното положение до края на месец март догодина, затваряне на училища и университети, детски градини и ясли, без семинари, културни и развлекателни мероприятия, колективни спортни мероприятия, затваряне на барове и заведения, преустановяване работата на нехранителните магазини, както и на моловете, без вътрешни и външни екскурзии, са част от предлаганите строги мерки. 

По думите на здравния министър, резултати от мерките може да се очакват до 21 дни, а разхлабването им-около Коледа.

Това е рамката, която даваме, тя е подобна на всички европейски държави, тя е част от плана, който следваме, коментира министър Ангелов.

Ние не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Време е да се обединим отново в името на живота. Дори и да мислим различно трябва да се обединим“, коментира още здравният министър.

Предложените мерки засягат много сектори от икономиката и живота, тепърва предстои да бъдат обсъдени детайлите с представителите на различните сектори. След решението на министрите от кабинета Борисов, ще бъде издадена заповед на министър Костадин Ангелов.

Ако бъдат одобрени, мерките ще влязат в сила от 27 ноември - петък.