Празник без предели в Казанлък
Празник без предели в Казанлък / netinfo

„Празник без предели" очаква казанлъчани на 23-ти ноември, сряда от 18,30 часа. Поводите за това са два: 30 години творческа дейност на музикалния педагог Стефка Денева и 15 години от основаването на групата за детски песни „Искрица". Концертът се организира с помощта на настоятелството на казанлъшкото читалище "Искра- 1860".

В групата, отглеждана с любов от Стефка Денева, пеят деца от 3 до 14 годишна възраст. Репертоарът е съобразен с възрастовите им особености, а обучението в нея включва и изучаване на солфеж.

За 15 години Вокална група „Искрица" може да се похвали с над 500 фестивални и концертни изяви. Толкова са и възпитаниците й, преминали за този период и донесли на групата и града над 300 награди. За талантите в групата говори факта, че само година след създаването си, през 1997г., Вокална Група „Искрица" получава наградата на УНИЦЕФ за активна дейност за България.

От създаването си до днес групата и нейните солисти са носители на призови награди от национални и международни фестивали в Стара Загора, Бургас, Русе, Сливен, Берковица, Варна, Одеса, Украйна, Толияти, Русия и много други. Солисти на групата са осъществили записи в БНР.

Репертоарът на групата включва естрадни изпълнения, популярни евъргрийни, френски шансони, италиански шлагери и поп песни.