Полицейски служители се събраха пред областна администрация, блокираха движението на централно кръстовище
Полицейски служители се събраха пред областна администрация, блокираха движението на централно кръстовище / Dariknews.bg

Около стотина полицейски служители се събраха пред сградата на областна администрация в Стара Загора, за да изразят недоволството и несъгласието си с реформите, които предвижда ръководството на вътрешното министерство.

„Това, което се случва в сектор „Сигурност" е подигравка. Не може привилегии, извоювани през годините, за бъдат отнети толкова рязко. Това са компенсации по отнетите ни права по Конституция, защото ние нямаме например право да членуваме в партии, да имаме второ работно място. Протестът възникна спонтанно, няма разнограсия в двата синдиката, заявиха синдикални представители.

По тяхна информация в Областната дирекция в Стара Загора към момента има 15-20 заявления за напускане. Според тях рапорти за напускане ще има и утре, но не се ангажираха с точния им брой.

Униформените определиха събирането не като протест, а като „разговори" и се отправиха към кръстовището на „Цар Симеон Велики" и „Патриарх Евтимий".

Там те спряха движението за около 15 минути. На място беше и зам.областният управител Маноил Манев, който каза, че е отправил покана към техни представители, за да обсъдят исканията им.