заседание
заседание / Областна администрация Стара Загора
До 14 септември трябва да приключи освежаването на хоризонталната маркировка около старозагорските учебни заведения. От общо 39 светофарни уредби в областния град вече са подменени 19, предстои подмяната и на останалите 20, съобщиха представители на община Стара Загора на заседание на Комисията по безопасност на движението.
 
В другия голям град на областта – Казанлък, около всички 26 училища,  29 детски градини и 4 детски ясли е направено освежаване на хоризонталната маркировка. В момента се извършва ремонтиране на предпазни съоръжения около някои от училищата. Утре Общинската комисия по безопасност на движението отново ще извърши проверка за готовността на училищата за учебната година. 
 
Представителите на останалите общини също докладваха, че вече е създадена необходимата организация на движението около училищата и детските градини. В община Братя Даскалови 27 камери следят за нарушители на движението по пътищата. Предстои монтирането на още 12.
 
От ОД МВР заявиха, че от 1 септември до 31 октомври в Старозагорска област се провежда акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя“. Предстои във всички училища на областта да стартират беседи за безопасността на движението, които ще се провеждат през цялата година.