По-висока избирателна активност в Казанлъшко до 9 часа
По-висока избирателна активност в Казанлъшко до 9 часа / netinfo

По-висока е избирателната активност в община Казанлък в днешните избори за български депутати в Европейския парламент, в сравнение с евровота през 2009 година.
Към 9 часа тази сутрин в Казанлъшко са гласували 5, 43% от имащите право на глас, при 5,06% преди 5 години.
Изборният ден в общината е започнал нормално, без нарушения, като по местата си са се явили всички членове на секционните избирателни комисии. Без нарушения към момента тече изборният процес, съобщи за Дарик Ваня Иванова - секретар на общинската администрация в Община Казанък.


68 428 граждани на община Казанлък са с право на вот в днешните избори за членове от България в Европейския парламент. Малко над 600 човека са придобилите право на глас за първи път в периода от 12 май 2013 до настоящия момент.
86 са избирателните секции в Казанлък и населените места, а в секционните избирателни комисии са ангажирани 764 души. Близо 74 хиляди броя са бюлетините, доставени в община Казанлък за днешния вот.


Община Казанлък е осигурила безплатен транспорт в днешния ден за хора с увреждания, желаещи да гласуват. Заявките за съпровождане до избирателните секции се подават на телефон 0431/98259.
За сигнали на граждани, свързани с различни нарушения в изборния ден на разположение е тел. 042/613224 - Районна избирателна комисия-Стара Загора.