Откриват Онкологичния център в понеделник
Откриват Онкологичния център в понеделник / DarikNews.bg, архив

Обновеното отделение по лъчелечение в рамките на "Комплексен онкологичен център - Стара Загора" ще бъде официално открито в понеделник. Ремонтът се реализира по проект „Модернизиране на отделение по лъчелечение към „Комплексен онкологичен център - Стара Загора ЕООД", осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г.

По време на откриването ще бъде представена новоизградената пристройка на отделението по лъчелечение към онкологичния център в Стара Загора, както и закупеният мултимодален линеен ускорител от най-ново поколение. Ще бъдат разяснени и възможностите за диагностика и лечение на онко болните в района с новата апаратура и значението на проекта за подобряването на здравния статус на населението от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.

На откриването ще присъстват министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, управителят на комплекса д-р Петър Чилингиров и ръководителят на проекта инж. Веска Узунова .