футболен комплекс
футболен комплекс / община Казанлък
Нов мини футболен комплекс откриха в Казанлък след година строителни дейности.
 
Спортният комплекс включва три мини футболни игрища, изкуствена трева, осветление, трибуна със 120 места, съблекални и бани за спортистите, предстои разкриването и на зала за конференции.
 
Игрищата за младите футболисти са с размери 25 на 40 метра, с възможност за обединяване в голямо футболно игрище, с размери 64 на 40 метра.
 
Инвестицията е изцяло на Българския футболен съюз чрез ФИФА, а сред официалните лица на откриването бяха временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.
 
Представителите на БФС връчиха символично ключа за новото спортно съоръжение на ФК „Розова долина“, които ще го стопанисват.
 
„Надяваме се с днешния празник, който съчетаваме с успехите на спортистите от Казанлък да започне една по-стегната, по-добра, по-здрава и по-свободна година, свободна за състезания, за работа и за успехи“, пожела Кметът на Казанлък Галина Стоянова.
 
Казанлък е третият български град, който се радва на модерния футболен комплекс, след София и Видин.
 
Сред първите, стъпили на новия терен бяха състезателите, донесли най-много спортна слава на родния си град през изминалата година: Спортист на 2020 Илина Иванова от Спортен клуб по таекундо „Кентавър“, техният треньор Николай Богданов, за пореден път отличен за Треньор на годината, девойките старша възраст от Волейболен клуб „Казанлък“ с треньор Борислав Крачанов, десетките млади спортисти, които въпреки световната пандемия показаха воля и хъс и през миналата година постигнаха победи за Казанлък.