Откриха мъртво дете в частен дом в Гълъбово
Откриха мъртво дете в частен дом в Гълъбово / DarikNews.bg, архив

34-годишна жена от село Ягодово е задържана за причинена смърт по непредпазливост на дете. Според данните от аутопсията и съдебно-медицински изследвания, смъртта е настъпила след усложнения от получена коремна травма.

Детето е на годинка и пет месеца. Съобщението за неговото изчезване от дома, в който е отглеждано, е получено в районното управение на полицията в Гълъбово на 24 август около два след полунощ.

Изпратеният на място полицейски екип е установил, че момченцето е било отглеждано от биологичния си баща, който в момента бил на работа и от неговата приятелка.

Служителите открили трупа на детето, затрупан с дюшеци и стари завивки в необитавана стая на втория етаж в къщата. Според данните от направената аутопсия и съдебно-медицински изследвания, смъртта е настъпила след усложнения от получена коремна травма.

Задържана е живеещата на семейни начала с бащата 34-годишна жена от село Ягодово. Окръжен съд - Стара Загора й е взел мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Повдигнато й е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие нанесена телесна повреда .

На второто дете, отглеждано в семейството, е предоставена полицейска закрила и е поискано съдействие от Отдела за закрила на детето.