33-годишен мъж в Казанлък е осъден на близо 3 години затвор, заканил се с убийство спрямо майка си и сина си, както и за това, че е нанесъл леки телесни повреди на тях. Това съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Х.М., на 33 г. 

Той е признат за виновен по три обвинения - за това, че в периода от 12.12.2022  г. до 04.01.2023 г. в Казанлък, обл. Стара Загора, за втори път е нарушил Заповед за защита от домашно насилие, както и за това, че се заканил с убийство спрямо майка си и сина си и за това, че в условията на домашно насилие е нанесъл леки телесни повреди на тях.

На 23.07.2021 г. е била издадена заповед за незабавна защита от Районен съд-Казанлък, с която се забранявало на Х.М. да извършва домашно насилие – физическо, психическо, емоционално спрямо майка си и сина си. Въпреки че бил запознат с издадената заповед,  Х.М. я нарушавал системно, като на няколко пъти осъществявал закани с убийство и нанесъл телесни повреди на своите роднини. Престъпленията са извършени в условията на домашно насилие.

По искане на наблюдаващия прокурор по делото Х.М. е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“. По одобрено от Районен съд-Казанлък споразумение на Х.М. е наложено наказание в размер на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Той е осъждан за извършени кражби. Определението на съда е окончателно.