бебе
бебе / iStock/Getty Images
54 млади семейства с новородено дете в община Казанлък са одобрени за получаването на ваучери за закупуване на памперси и детски храни в размер на 500 лева за първата половина на годината. 

Комисията е провела общо три заседания, на които са разгледани общо 69 заявления-декларации, от тях за 1 са поискани допълнителни документи, а други 14 са получили отказ.

От всички деца, за които до момента родителите са получили ваучери, 28 са момчета и 26 момичета. От тях 6 са родени в Казанлък, 46 – в Стара Загора и 2 – в Пловдив.

Финансовата подкрепа за млади семейства стана възможна след предложение на Кмета Галина Стоянова и приемане на Наредба № 17 за реда и условията за отпускане  на еднократни финансови помощи, до средата на календарната година.

Най-честата причина за отказ е несъответствието с изискването за постоянен и настоящ адрес на територията на общината преди датата на раждане на детето (от 14 общо отказани заявления 10 са по тази причина). На изискването за минимум средно образование за двамата родители не са отговорили 3 заявления, а едно заявление е получило отказ, тъй като единият родител е имал задължения към Община Казанлък, а другият родител е с прекъснати здравноосигурителни права за последните 4 години.