Община Мъглиж отличи малки таланти
Община Мъглиж отличи малки таланти / Община Мъглиж

Община Мъглиж традиционно провежда общински конкурси за рисунка по теми интересни и близки за децата.Организаторите са оценили,че рисуването е предпочитано творческо занимание в тази възраст и чудесен начин децата да изразят себе си.

Община Мъглиж отличи малки таланти
netinfo
Конкурсът за детска рисунка и плакат под надслов "Моето училище-място без насилие" предизвика интереса на 94 ученика от 6 училища в общината.Някои бяха нарисували две и повече картини, а по-големите - рисунка и плакат.

Връчването на наградите - грамоти и специални отличия за номинираните от компетентно жури на първите три места, се превърна в празник във всяко едно от училищата. 23 деца бяха отличени за своите грамоти. Церемонията се проведе в ОУ"Христо Ботев" в с. Ягода.

Община Мъглиж отличи малки таланти
netinfo

 

В ОУ "Христо Смирненски" в с. Тулово учителската стая събра участниците, чиито рисунки впечатлиха мъглижкия художник Атанас Дончев, председател на журито на конкурса. Там бяха връчени повечето индивидуални награди. В НУ „ Св. Паисий Хилендарски"с.Зимница беше награден един участник, а първата награда за рисунка получи третокласника Николай Николов от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в с. Ветрен. Много награди зарадваха и 12-те малки художника от ОУ "Св. Св.Кирил и Методий" в с.Дъбово. В ОУ "Христо Ботев" в гр. Мъглиж 21 ученика от 4"а" клас нарисуваха своята идея за училище без насилие.

Прекрасните рисунки от конкурса още веднъж доказаха, че децата на Община Мъглиж са умни, любознателни и талантливи.