/ Община Казанлък
Наградиха авторите на излъчените с най-голям брой точки идейни проекти за пластики за вторите постаменти в емблематичния за Казанлък парк „Розариум“.

Пъстра програма предлага Фестивалът на розата (СНИМКИ)

Предстои красивата паркова среда да бъде обогатена с очарованието на идейните проекти „Пламък“, с автор Велин Дечков и „Вечно зелената клонка“ на Светослав Недев. Наградите за творческите произведения бяха финансово поощрение за авторите, съответно с 1 000 и 800 лв.
 
проекти за пластики
община Казанлък


Община Казанлък обяви конкурса за идеен проект на съвременни пластики в градска среда – парк „Розариум“ в началото на месец април. На предизвикателството към творците за съвременни визуални решения за публични пространства те откликнаха с 11 творби.

Измежду тях нарочна комисия класира най-добрите. Наградените идейни проекти ще позволят на Община Казанлък да възложи впоследствие изработката на 2 броя нови скулптурни композиции.

проекти за пластики
община Казанлък

Журито, определено със заповед на Кмета бе в състав: арх.Георги Стоев - главен архитект на Община Казанлък, Апостол Заров - художник, член на СБХ, Христо Генев – директор на Художествена галерия - Казанлък, Иван Найденов - дизайнер и Красимир Младенов – скулптор, член на СБХ Стара Загора.

След проведени две заседания през месец юни и обстойно разглеждане на представените идейни проекти и придружаващата ги документация и съобразно целите на конкурса Комисията избра посочените идейни проекти за реализация.
 
проекти за пластики
община Казанлък


Предстои обявяване на конкурс за нови, интересни, оригинални идеи и концепции за скулпторни композиции в градската среда на Казанлък, „Розариум“ за третата двойка постаменти в парковото пространство.