парк Розариум
парк Розариум / община Казанлък
Община Казанлък обявява открит конкурс за идеен проект на съвременни пластики в градска среда – парк „Розариум“. Конкурсът е насочен към съвременните визуални решения за публични пространства. Целта е да бъдат избрани идейни проекти за съвременни, оригинални художествени пластики, които да послужат за реализация на пластики в парк „Розариум“. Инициативата е част от политиката на Община Казанлък за утвърждаване на Града на розите като съвременен европейски град, познат не само с културно-историческото си наследство, но и с високите си съвременни изисвания към пластичното изкуство.

Право на участие имат всички български физически и/или юридически лица или техни обединения, с опит в областта на художественото и/или пластично изкуство, които могат да предложат нови, интересни, оригинални идеи и концепции за пластична реализация в градската среда на Казанлък. Одобрените идейни проекти ще позволят на Община Казанлък да възложи впоследствие изработката на 2 броя скулптурни композиции

Конкурсната програма и всички нейни приложения са публикувани на интернет страницата на община Казанлък – www.kazanlak.bg, рубрика „Търгове и конкурси“ – „Конкурси“.

Наградите от Община Казанлък за отличените са:
-  За класирания на първо място участник – парична награда в размер на
1 000 лв.
- За класирания на второ място участник – парична награда в размер на 800 лв.
- За класирания на трето място участник – парична награда в размер на 500 лв.
 
Крайният срок за участие в конкурса е 8 май.