Община Казанлък на туристическата борса във Велико Търново
Община Казанлък на туристическата борса във Велико Търново / Община Казанлък

Международната туристическа борса "Културен туризъм" се провежда за десета поредна година във Велико Търново в периода 18-20 април 2013 г. На нея традиционно се представят общини, фирми, културни институти, информационни центрове, неправителствени организации от България и чужбина. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма официално подкрепя форума като важен за популяризиране на културния туризъм. Освен като съорганизатор и участник в дискусионната програма на изложението, министерството представя България като туристическа дестинация с информационен щанд от 50 кв. м.

Със свой собствен щанд, разположен до щандовете на Столична община, на общините Пловдив и Велико Търново, се представя и Община Казанлък съвместно с Исторически музей „Искра". Тук се презентира също Художествената галерия в Казанлък. На разположение на посетителите са и рекламно-информационни материали на НПМ „Шипка-Бузлуджа".

Празниците в Долината на розите и тракийските царе са акцент в представянето на община Казанлък тази година. Съчетанието от маслодайна роза и уникална тракийска култура привлича многобройните посетители на изложението, туроператори, граждани и работещи в сферата на туризма.