Областен съвет по наркотични вещества
Областен съвет по наркотични вещества / БТА

Да бъде създаден Областен съвет по наркотични вещества към Община Стара Загора. Такова предложение са внесли в Общинския съвет представители на политическа партия  “Герб”.

“В 26 от 28 области в България има създадени такива съвети. Старозагорска област е предпоследната, в която ще се създаде такъв орган като се приеме правилник за организацията и дейността му”, заяви общинският съветник от “Герб” адвокат Антоанета Масленска.

Областният съвет по наркотични вещества ще събира информация за наркозависимите в старозагорска област и ще я подава на национално ниво. Той ще се финансира от държавния бюджет. Представителите на съвета ще организират информационни кампании с цел превенция на наркотиците.

“Сдружение за психосоциална реабилитация и ресоциализация “Избор” е написало такъв правилник, без приемането на който не може да създаде Областният съвет по наркотични вещества”, допълни адвокат Масленска. Предложението на “Герб” предстои да се разглежда на две четения в Общинския съвет, за да бъде прието.

Според Законът за наркотичните вещества и прекурсорите такъв съвет трябва да има във всеки областен град в България