Найденов към първокурсници: Вярвайте в мечтите си
Найденов към първокурсници: Вярвайте в мечтите си / DarikNews.bg

Да научат студентския химн, призова един бивш възпитаник на Тракийския университет своите бъдещи колеги по време на откриването на новата учебна година. Земеделският министър Мирослав Найденов припомни, че висшето училище е единственото в страната ни, което бележи ръст на студентите, получило е висока оценка от акредитацията и е попълнило държавната си поръчка. „За мен е чест и привилегия да бъдат тук сред вас. Това е и сбъдната мечта, защото в годините назад, аз съм бил от другата страна и не съм вярвал, че ще дойде ден, в който ще отправя това приветстие. Вярвайте в своите мечти, преследвайте ги и нямайте лимит", каза министърът, който даде първия урок на първокурсниците:"Научете студентския химн, защото в него има закодирано много".

Найденов към първокурсници: Вярвайте в мечтите си
netinfo

Тракийски университет е сред първите седем висши училища в България според рейтинговата система и полага изключително големи грижи за обучението и бита на почти 7000 студенти. От тази учебна година 350 бъдещи висшисти ще живеят в едно от най-модерните студентски общежития у нас.

Когато има силен Тракийски университет-има и силна Стара Загора, каза пред преподавателите и студентите при откриването на откриването на новата академична година и кметът Живко Тодоров.

Найденов към първокурсници: Вярвайте в мечтите си
netinfo

Гости на Тракийския университет са и представители на акдемичното ръководство на турското висше училищ в град Текирда. Между двата университета има тесни контакти в образователната и научно-изследователска сфера. Въпрос на двустранни отношения е признаването на нашите дипломи в съседната ни държава. „В контекста на добрите ни отношения се надявам този проблем да бъде преодолян в най-скоро време", увери министър Мирослав Найденов.